Quantcast Change the size of UI windows (e.g. Inventory)? - ESOUI
Thread Tools Display Modes
04/15/18, 09:55 PM   #1
crafty35a
 
crafty35a's Avatar
Join Date: Dec 2017
Posts: 5
Change the size of UI windows (e.g. Inventory)?

It strikes me that the default UI wastes an awful lot of screen space for certain elements, especially vertically. For example, the Inventory screen is about half as tall as it could be. It would be great to modify the height of this screen, and others, to show more data at once. Is this possible with the current API?
  Reply With Quote
04/15/18, 10:12 PM   #2
Dolgubon
 
Dolgubon's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2016
Posts: 311
It is in the base game settings somewhere. You can increase the UI scale. If you want to increase just the inventory, that would be possible but a bit more difficult. You might be lucky and get a larger inventory just by increasing the hiegjt of the inventory control, but you might need to actually increase the scroll list control height too.
  Reply With Quote
04/16/18, 07:00 AM   #3
crafty35a
 
crafty35a's Avatar
Join Date: Dec 2017
Posts: 5
Originally Posted by Dolgubon View Post
It is in the base game settings somewhere. You can increase the UI scale. If you want to increase just the inventory, that would be possible but a bit more difficult. You might be lucky and get a larger inventory just by increasing the hiegjt of the inventory control, but you might need to actually increase the scroll list control height too.
Unfortunately the UI scaling option just scales the entire thing up, so it would make the text bigger instead of actually showing more data.

Thanks for the hint - I found ZO_PlayerInventory and ZO_PlayerInventoryList. I presume I need to call .SetHeight on these controls, but I've not been able to get it to work yet.
  Reply With Quote
04/16/18, 11:35 AM   #4
Dolgubon
 
Dolgubon's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2016
Posts: 311
Ah I think you might need to use SetDinensions.
  Reply With Quote

ESOUI » Developer Discussions » General Authoring Discussion » Change the size of UI windows (e.g. Inventory)?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off