Quantcast [open] GetString(SI_KEY, locale) - ESOUI
Thread Tools Display Modes
06/22/18, 12:21 AM   #1
manavortex
 
manavortex's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2014
Posts: 137
[open] GetString(SI_KEY, locale)

Hey there,
would it be possible to make GetString take a second parameter, the target language? If no parameter is passed, it should default to the client language.
That way, we'd have a far easier time translating.

thank you!
  Reply With Quote
06/25/18, 08:24 AM   #2
ZOS_ChipHilseberg
ZOS Staff!
Premium Member
Yes this person is from ZeniMax!
Join Date: Oct 2014
Posts: 513
This would require loading the full localization for another language into memory to query that string. It would also require changing all the localization systems to hold multiple languages at once. Which is to say it's not likely.
  Reply With Quote
06/25/18, 08:45 AM   #3
Dolgubon
 
Dolgubon's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2016
Posts: 296
Question for both chip and sirinsidiator: Would it at least be possible to have the de and fr files extracted? I don't know if anything would need to change on zos end for that, but if they were also extracted we could just have those files in an add-on wholesale for testing purposes.
  Reply With Quote
06/25/18, 11:12 AM   #4
sirinsidiator
 
sirinsidiator's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,080
I guess I could just add them to the ESOUI repository. My guess why they have not been there all along is that it takes a long time to extract the main archive where they are located. Which is not a problem with my own tool - just a few more clicks.
__________________
>siri.exe MyAddon
Does your addon work? [y/n] n
There is a typo in there.
  Reply With Quote
06/26/18, 12:31 AM   #5
manavortex
 
manavortex's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2014
Posts: 137
Originally Posted by ZOS_ChipHilseberg View Post
It would also require changing all the localization systems to hold multiple languages at once. Which is to say it's not likely.
Couldn't the tables be dumped to file on update?
  Reply With Quote
06/26/18, 01:22 AM   #6
votan
 
votan's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2014
Posts: 454
Originally Posted by manavortex View Post
Couldn't the tables be dumped to file on update?
Well, GetString works with the table ESOStrings, only. Item names and co. are not included anyway. You could copy the table to a SaveVar.
But maybe the question should be: What is the use-case?
__________________
@votan73 (EU - megaserver)
  Reply With Quote
06/26/18, 05:12 AM   #7
Dolgubon
 
Dolgubon's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2016
Posts: 296
Originally Posted by manavortex View Post
Couldn't the tables be dumped to file on update?
I doubt all the localization is loaded anyway. E.g. in localized add-ons, you only have access to the current language and/or the default, other language files aren't even loaded
  Reply With Quote
06/26/18, 05:29 AM   #8
sirinsidiator
 
sirinsidiator's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,080
In case you have missed it, I added the language files to the esoui repo yesterday. It's ~640kb per localization, so not something you want to load all the time I recon.
__________________
>siri.exe MyAddon
Does your addon work? [y/n] n
There is a typo in there.
  Reply With Quote

ESOUI » Developer Discussions » Wish List » [open] GetString(SI_KEY, locale)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off