Quantcast No Sound, no musik - ESOUI
Thread Tools Display Modes
09/06/19, 04:52 PM   #1
Snuttle
Join Date: Sep 2019
Posts: 5
No Sound, no musik

I can't get neither sound nor music to work in ESO. It works all fine in the normal windows and other applications. I can her the start sounds when the game starts. But nothing in the game play or login screen.
  Reply With Quote
09/06/19, 05:01 PM   #2
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,534
Disable all addons. Is it working then?

Are you able to change the sound settings in the menu of the game, and does it help?

Did you recently install any sound drivers? If not try to update them.
  Reply With Quote
09/06/19, 09:51 PM   #3
Snuttle
Join Date: Sep 2019
Posts: 5
My PC in general does not really like ESO I have with everything issues. I even cleaned, formatted and re-installed windows a couple of months ago. But the launcher still has issues with all patches. EVERY time it needs to be repaired.

I will try your suggestions.
  Reply With Quote
09/07/19, 04:41 AM   #4
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,534
Hm, try to start the launcher and the game eso64.exe in administrator mode (right click, properties, always run as admin).
And add the executables to your whitelist of anti virus and firewalls.

Does this happen to other games or software as well? Try to use a RAM scanner software to check if your RAM is not damaged. I had these kind of problems once and one of the 4 RAM slots was damaged somehow. But this should be noticeable in loss of data and corrupt files all over your system, not only in ESO.
  Reply With Quote
09/08/19, 09:37 AM   #5
Snuttle
Join Date: Sep 2019
Posts: 5
Post

So I tried all of the above. I even went in and "repaired" the game.

Another issue I have is that the repair process can never be verified 100% it always (literally always) get stuck at remaining 9115 MB

I think I just have to live with these issues. That is quite sad. I can't enjoy the story as others
  Reply With Quote
09/08/19, 11:34 AM   #6
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,534
Another idea:
This sounds like a broken harddive or something like this then if the repair process also get's stuck.
Did you check your harddrive where the game is installed for bad sectors or errors already?

Or it's a windows issue, could be sooo much...
  Reply With Quote
11/15/19, 01:26 PM   #7
rajaaliya
Join Date: Nov 2019
Posts: 4
Originally Posted by Baertram View Post
Another idea:
This sounds like a broken harddive or something my ip birthday wishes tneb like this then if the repair process also get's stuck.
Did you check your harddrive where the game is installed for bad sectors or errors already?

Or it's a windows issue, could be sooo much...
I can her the start sounds when the game starts. But nothing in the game play or login screen.

Last edited by rajaaliya : 11/15/19 at 04:58 PM.
  Reply With Quote
11/15/19, 02:16 PM   #8
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,534
SOunds like a driver problem then or something ingame has set the sound volume to 0 during gameplay. Maybe another software or sound related software you got installed. Try to alt+tab back to desktop and check if the sound slider for ESO is set to maximum and if the active sound harware is your soundcard + boxes / headset, and not any monitor (which got no boxes attached currently).
Sometimes nvidia drivers e.g. install HDMI audio drivers and the the active sound card is the monitor then all of sudden instead of your boxes/headset.
  Reply With Quote

ESOUI » General Discussion » Tech Chat » No Sound, no musik

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off