Quantcast Minion doesn't work - ESOUI
Thread Tools Display Modes
05/01/14, 05:40 AM   #1
neveride
Join Date: Apr 2014
Posts: 4
Minion doesn't work

Hello,

Minion doesn't want to start. Stuck on the window where "minion ZAM" are write.

If i let him turn, i take an java error " MalformedURLException:unknown protocol: socket"
more info

java.net.MalformedURLException: unknown protocol: socket
at java.net.URL.<init>(URL.java:592)
at java.net.URL.<init>(URL.java:482)
at java.net.URL.<init>(URL.java:431)
at java.net.URI.toURL(URI.java:1096)
at com.sun.deploy.net.proxy.DeployProxySelector.connectFailed(Unknown Source)
at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:415)
at java.net.Socket.connect(Socket.java:579)
at sun.security.ssl.SSLSocketImpl.connect(SSLSocketImpl.java:618)
at org.apache.http.conn.ssl.SSLConnectionSocketFactory.connectSocket(SSLConnectionSocketFactory.java:250)
at org.apache.http.impl.conn.HttpClientConnectionOperator.connect(HttpClientConnectionOperator.java:118)
at org.apache.http.impl.conn.PoolingHttpClientConnectionManager.connect(PoolingHttpClientConnectionManager.java:314)
at org.apache.http.impl.execchain.MainClientExec.establishRoute(MainClientExec.java:357)
at org.apache.http.impl.execchain.MainClientExec.execute(MainClientExec.java:218)
at org.apache.http.impl.execchain.ProtocolExec.execute(ProtocolExec.java:194)
at org.apache.http.impl.execchain.RetryExec.execute(RetryExec.java:85)
at org.apache.http.impl.execchain.RedirectExec.execute(RedirectExec.java:108)
at org.apache.http.impl.client.InternalHttpClient.doExecute(InternalHttpClient.java:186)
at org.apache.http.impl.client.CloseableHttpClient.execute(CloseableHttpClient.java:82)
at org.apache.http.impl.client.CloseableHttpClient.execute(CloseableHttpClient.java:106)
at org.apache.http.impl.client.CloseableHttpClient.execute(CloseableHttpClient.java:57)
at com.zam.minion.controller.MinionController$18.call(MinionController.java:488)
at com.zam.minion.controller.MinionController$18.call(MinionController.java:483)
at javafx.concurrent.Task$TaskCallable.call(Task.java:1259)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:262)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:724)
I have java 7 update 55.

Any idea why it's doesn't work ?
Attached Files
File Type: xml minion.xml (408 Bytes, 195 views)
File Type: log minion0.log (1.5 KB, 224 views)
  Reply With Quote
05/01/14, 09:23 AM   #2
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,188
Something is preventing it to connect to our servers. Can you check your firewall or history on your virus/malware scanner to see if its being blocked?
  Reply With Quote
05/01/14, 10:04 AM   #3
neveride
Join Date: Apr 2014
Posts: 4
I checked. I see nothing.
I tried to desactived my virus scanner and my firewall and ... nothing.
Minion stay on this screen infinitely or some time give the same java exception.



i regive my minion.xml and minion0. Minion0 look bigger than the original one.
Attached Files
File Type: xml minion.xml (408 Bytes, 166 views)
File Type: log minion0.log (3.0 KB, 320 views)
  Reply With Quote
05/01/14, 10:29 AM   #4
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,188
Are you using a BigFoot Killer Network card perchance? Check the BigFoot Killer Network Manager as I believe it includes a firewall and others have noticed it has blocked Minion communication.

Your logs confirm Minion can't connect to the internet. It can't even grab the font file from our API server. So I'm focusing on things that would prevent Minion from connecting.

Last edited by Dolby : 05/01/14 at 10:36 AM.
  Reply With Quote
05/01/14, 11:23 AM   #5
neveride
Join Date: Apr 2014
Posts: 4
I have a realtek card. I check if a network manager is associated with the card but their is nothing.
  Reply With Quote
05/02/14, 11:31 AM   #6
neveride
Join Date: Apr 2014
Posts: 4
I have found the issue. My default browser is firefox. I have switch network setting from "auto detect proxy parameter for this network" to "no proxy". Now it's works i can use minion and download without problem addons.

Thansk for your help Dolby.
  Reply With Quote

ESOUI » Site Forums » Minion » Minion doesn't work

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off