Quantcast
Stuck at loading since a few days - ESOUI
Thread Tools Display Modes
06/04/21, 12:18 PM   #1
Tobbe
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
Stuck at loading since a few days

Hello.

my minion, that have been just fine for a very long time, have all of a sudden decided to get stuck at "Loading"

the loading box contains:
Code:
Initializing Window controls.
Fetching Global Configuration.
Loading GameConfig for WOW.
Loading GameConfig for ESO.
Loading ESO Categories.
Loading ESO AddOns.
and then nothing.
and if i check the log, the last few lines i have is:
Code:
DEBUG 2021-06-04 20:12:44,675 [Thread-9] gg.minion.util.FeedClient:run(159): Ping Status for http://cdn.mmoui.com/: 200
DEBUG 2021-06-04 20:12:44,805 [Thread-8] gg.minion.util.FeedClient:run(159): Ping Status for http://api.mmoui.com/: 200
DEBUG 2021-06-04 20:12:45,274 [JavaFX Application Thread] gg.minion.controller.MinionController:initBuildAndVersion(288): Build: 12dbc95eff5898a64f584a3c697dad987c604af8
DEBUG 2021-06-04 20:12:45,275 [JavaFX Application Thread] gg.minion.controller.MinionController:initBuildAndVersion(289): Version: 3.0.7-SNAPSHOT
DEBUG 2021-06-04 20:12:45,649 [Data Initialization Thread] gg.minion.util.GameManager:addGameConfig(117): Adding new GameConfig: ''World of Warcraft''.
DEBUG 2021-06-04 20:12:46,095 [Data Initialization Thread] gg.minion.util.GameManager:addGameConfig(117): Adding new GameConfig: ''Elder Scrolls Online''.
DEBUG 2021-06-04 20:12:46,739 [Data Initialization Thread] gg.minion.util.ProgressManager:lambda$null$1(37): Adding GamInstall ''ESO-1'' to ProgressManager.
DEBUG 2021-06-04 20:12:46,890 [Data Initialization Thread] gg.minion.controller.MinionController:detectGames(688): Skipping scan for ''WOW''.
DEBUG 2021-06-04 20:12:46,890 [Data Initialization Thread] gg.minion.controller.MinionController:detectGames(688): Skipping scan for ''ESO''.
any idea why it is getting stuck?
i have tried removing minion.xml and kill minion via taskmanager then restart and redo the setup, but still no luck
  Reply With Quote
06/04/21, 12:34 PM   #2
Tobbe
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
Also, it may be a good idea to release a new version of minion.
Using a 5 year old java runtime is probably not the best ideas.
  Reply With Quote
06/04/21, 06:21 PM   #3
Baertram
Super Moderator
 
Baertram's Avatar
WoWInterface Super Mod
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,761
Did you read the troubleshooting guide thread and tried all points mentioned there already?
  Reply With Quote
11/02/21, 04:08 AM   #4
Narlong
Join Date: Sep 2021
Posts: 2
Hi,

I get the same exact error.
I've tried to follow the troubleshooting guide (which is a pain, since it actually asks to try opening everything up and re-installing the world), but the situation persists.
The logs don't show any interesting details, they just freeze as found bellow.

Should I try to increase the log level to trace, or is there some way to further investigate why this application doesn't proceed?

Code:
DEBUG 2021-11-02 11:01:16,296 [Thread-9] gg.minion.util.FeedClient:run(159): Ping Status for http://cdn.mmoui.com/: 200
DEBUG 2021-11-02 11:01:16,394 [Thread-8] gg.minion.util.FeedClient:run(159): Ping Status for http://api.mmoui.com/: 200
DEBUG 2021-11-02 11:01:16,836 [JavaFX Application Thread] gg.minion.controller.MinionController:initBuildAndVersion(288): Build: 12dbc95eff5898a64f584a3c697dad987c604af8
DEBUG 2021-11-02 11:01:16,836 [JavaFX Application Thread] gg.minion.controller.MinionController:initBuildAndVersion(289): Version: 3.0.7-SNAPSHOT
DEBUG 2021-11-02 11:01:17,233 [Data Initialization Thread] gg.minion.util.GameManager:addGameConfig(117): Adding new GameConfig: ''World of Warcraft''.
DEBUG 2021-11-02 11:01:17,567 [Data Initialization Thread] gg.minion.util.GameManager:addGameConfig(117): Adding new GameConfig: ''Elder Scrolls Online''.
DEBUG 2021-11-02 11:01:17,595 [JavaFX Application Thread] gg.minion.controller.MinionController:open(300): Starting new Minion instance.
DEBUG 2021-11-02 11:01:26,423 [Data Initialization Thread] gg.minion.util.ProgressManager:lambda$null$1(37): Adding GamInstall ''ESO-1'' to ProgressManager.
DEBUG 2021-11-02 11:01:26,534 [Data Initialization Thread] gg.minion.controller.MinionController:detectGames(688): Skipping scan for ''WOW''.
DEBUG 2021-11-02 11:01:26,534 [Data Initialization Thread] gg.minion.controller.MinionController:detectGames(688): Skipping scan for ''ESO''.
  Reply With Quote
11/02/21, 04:32 AM   #5
Narlong
Join Date: Sep 2021
Posts: 2
Ok, try and failure ended up solving it for me within a few minutes.
For anyone that may accidentally run into the same issue, the following worked for me:

1) Re-downloaded minion 32bit (I was using 64bit so far)
...* Just this step alone still in resulted in failures, so no clue if this was involved in the overall solution

2) Let it upgrade from 3.0.5 to 3.0.7-SNAPSHOT
...* Tried it with both versions and both ran into the same issue, so I'm guessing it's not a version thing

4) Re-named "minions.xml" to "minions.xml.bak"
...* This means the game and addons need to be re-configured and re-scanned again, as a fresh "minions.xml" is generated

5) App goes into a weird "frozen" screen after being done with the fresh scan, so keep an eye on the logs and when there is no new output, close the App and re-open it

6) Profit $$$


P.S.:
I'm not sure which of the particular steps, or combination there-of, actually solved it, so just listed the condensed version of what I think solved it for me.
  Reply With Quote
11/02/21, 08:51 AM   #6
Baertram
Super Moderator
 
Baertram's Avatar
WoWInterface Super Mod
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,761
Glad it works now.
The reason Minion get's stuck there could be several. Your installed software, windows patch level, anti virus tools, firewall, anti-whatever software installed, driver issues, ...
Minion cannot detect and say why it needs time here. Maybe there also exists any bug in Minion itsself (but this did never happen for me e.g. since 2014 so I assume it's a combination of your setup and software of the PC).

Your steps 1, 2, 4 (where is 3 ) and 5 are the important ones.
4 could also just delete the Minion.xml file. Make sure Minion is not active in the task manager as you do this!

Step 5 is mentioned in the troubleshooting as well, see troubleshoot point 9:
After a fresh installation/new chosen addon directory minion sometimes refuses to show the addons! Please wait ~5 Minutes and restart Minion then. If it still fails to show them, restart it again after a few minutes. If after 5 times the addons are not shown read the sticky thread how to report a bug and post your minion.xml and log files please
  Reply With Quote

ESOUI » Site Forums » Minion » Stuck at loading since a few days

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off