Quantcast
Get Is Standing in Red Circle - ESOUI
Thread Tools Display Modes
03/05/21, 08:11 AM   #1
slimwaffle
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2021
Posts: 8
Get Is Standing in Red Circle

Is anyone able to help me out please?
I'm interested in getting a state for if the player is standing in a red circle or cone.
But nothing immediately jumps out to me when searching the wiki.

I'm looking to create an addon similar to wows GTFO addon. That plays an alarm sound when you are
standing in something bad for your health.

Any help would be greatly appreciated.
  Reply With Quote
03/05/21, 09:53 AM   #2
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,432
There is nothing API like that will tell you you are in a red circle. You simply need to use the game's idea: Chaneg the color to somehting more visible in the settings and use your eyes, or learn what bosses and enemies say to the NPC chat before a red circle appears (mechanics).
You can only react on incoming damage, and then it's too late ...

That said most circles and ingame 3d stuff is not accessible via addons or the API. You can add your own textures and markers but what isn't given is information about enemy/player positions movement (except for grouped players -> position).
If there are buffs on your player or the enemy you are able to read you can react on this. But animations of weapons, enemies and so on do not trigger any event or api stuff you would be able to react to. Sometimes there is a chat NPC message, sometimes there isn't.

There are some major warnings if you enable them in the settings like "dodge" or "block" which you are able to use within addons.

Last edited by Baertram : 03/05/21 at 09:57 AM.
  Reply With Quote
03/07/21, 10:07 PM   #3
slimwaffle
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2021
Posts: 8
what about for incoming damage checks?
Like I have seen the combat parse mod allows you to see things that damage you. Would there be a way
to ask if an attack was for example; ground placed, an Aoe or if it has a duration?
  Reply With Quote
03/08/21, 02:12 AM   #4
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,432
No, you just can get the data from EVENT_EFFECT_CHANGED or EVENT_COMBAT_EVENT and they do not provide any info about aoe or not. There is no api for this afaik.
https://wiki.esoui.com/Events#Combat

You coudl just check the buff type or other types that the events provide AND compare abilityIds/buffIds to a list of pre defined ones, like srendar and other addons do.
Much work to keep them updated after changes/additions...
  Reply With Quote

ESOUI » Developer Discussions » General Authoring Discussion » Get Is Standing in Red Circle

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off