Quantcast
Advanced Disable Controller UI - ESOUI
Thread Tools Display Modes
06/13/21, 04:57 AM   #1
DarthFett11
 
DarthFett11's Avatar
Join Date: Aug 2014
Posts: 12
Advanced Disable Controller UI

I've been using this addon for a bit now as it helps alleviate my arthritis pain. I've tried going through the bug logs using bugcatcher but I can't seem to figure them out.

The addon works for the most part but sometimes the UI resolution gets off which then causes other addons to not work correctly.
My work around has been to just use the controller for movement and combat and using the mouse/keyboard for anything needing the UI but it's not always possible as sometimes just using my mouse is painful.

I've copied the 3 errors that I keep getting if anyone is able to take a look. Hopefully it's an easy fix but if it's more involved (like having to rewrite the addon since it's no longer supported) then just let me know and I'll continue to work around when possible.

Error 1:
function expected instead of nil
stack traceback:
user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:328: in function 'myActionButton_ApplyStyle'
<Locals> self = [table:1]{showingCooldown = F, buttonType = 1, usable = F, hasAction = T, isGlobalCooldown = T, useDesaturation = F, inCooldown = F, costFailureOnly = F, useFailure = T, needsAnimationParameterUpdate = T, itemQtyFailure = F, suppressUltimateSound = F, noUpdates = F, currentUltimateMax = 21, showTimer = F}, template = "ZO_ActionButton_Gamepad_Templa..." </Locals>
EsoUI/Ingame/ActionBar/ActionBar.lua:307: in function 'ApplyStyle'
<Locals> style = [table:2]{backRowUltimateSlotOffsetY = -30, weaponSwapOffsetY = 4, width = 606, quickslotOffsetXFromCompanionUltimate = 45, weaponSwapOffsetX = 61, backRowSlotOffsetY = -17, ultimateSlotOffsetX = 65, quickslotOffsetXFromFirstSlot = 5, showWeaponSwapButton = F, showNormalBindingTextOnUltimate = F, abilitySlotOffsetX = 10, showKeybindBG = F}, buttonTemplate = "ZO_ActionButton_Gamepad_Templa...", backBarButtonTemplate = "ZO_ActionBarTimer_BackBarSlot_...", physicalSlot = 8, button = [table:1] </Locals>
user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:126: in function 'myZO_PlatformStyle_Apply'
<Locals> self = [table:3]{} </Locals>
EsoUI/Libraries/ZO_PlatformStyle/ZO_PlatformStyle.lua:20: in function 'ZO_PlatformStyleManager:OnGamepadPreferredModeChanged'
<Locals> self = [table:4]{}, _ = 11, object = [table:3] </Locals>
EsoUI/Libraries/ZO_PlatformStyle/ZO_PlatformStyle.lua:11: in function '(anonymous)'



Error 2:
function expected instead of nil
stack traceback:
user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:378: in function 'myActionButton_SetupFlipAnimation'
<Locals> self = [table:1]{showingCooldown = F, usable = F, hasAction = T, isGlobalCooldown = T, useDesaturation = F, inCooldown = F, costFailureOnly = F, needsAnimationParameterUpdate = T, useFailure = T, itemQtyFailure = F, currentUltimateMax = 0, noUpdates = F, buttonType = 1, showTimer = F}, OnStopHandlerFirst = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:443, OnStopHandlerLast = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:446, timeline = ud </Locals>
user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:453: in function 'onGamepadModeChanged_ActionBarFlipAnimation'
<Locals> OnSwapAnimationHalfDone = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:443, OnSwapAnimationDone = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:446, slotNum = 3, button = [table:1] </Locals>



Error 3:
function expected instead of nil
stack traceback:
user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:357: in function 'myActionButton_SetupFlipAnimation'
<Locals> self = [table:1]{showingCooldown = F, usable = T, hasAction = T, isGlobalCooldown = T, useDesaturation = F, inCooldown = F, costFailureOnly = F, needsAnimationParameterUpdate = T, useFailure = F, itemQtyFailure = F, currentUltimateMax = 0, noUpdates = F, buttonType = 1, showTimer = F}, OnStopHandlerFirst = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:443, OnStopHandlerLast = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:446 </Locals>
user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:453: in function 'onGamepadModeChanged_ActionBarFlipAnimation'
<Locals> OnSwapAnimationHalfDone = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:443, OnSwapAnimationDone = user:/AddOns/AdvancedDisableControllerUI/src/ADCUI_GlobalOverrides.lua:446, slotNum = 3, button = [table:1] </Locals>
__________________
"This one says blah blah blah processor blah blah GPU blah meow blah build a PC You'd get a lot more for your buck..... Meow"
  Reply With Quote
06/15/21, 04:33 AM   #2
Baertram
Super Moderator
 
Baertram's Avatar
WoWInterface Super Mod
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,699
Could you please describe what to do in detail, from login to the error message 1, 2 and 3 so I can try to rebuild them and see what fix could be possible.

I do not own any controller so I hope I'm able to get to the messages and use the addon somehow with enabled Gamepad UI.
Some things work by using the mouse there, and keybinds. But not all do unfortunately so I'm often stuck within menus and cannot navigate any further.
  Reply With Quote
06/15/21, 07:52 AM   #3
DarthFett11
 
DarthFett11's Avatar
Join Date: Aug 2014
Posts: 12
So some interesting stuff happened while testing this.

After the game loads my character, I move with the controller to enable it.
At this point one of two things happen.
1. Nothing changes on screen but my character can move around.
2. Parts of the UI resolution changes (quest tracker gets bigger and shows controller button instead of T, action bar gets bigger and shows controller buttons instead of numbers for use).

If nothing changes at first, as soon as I open a window (inventory, character stats screen, ect.) it becomes like #2 and the wierd UI changes happen.

When this happens, the compass, mini-map and combat stats all stay the same size while those items mentioned above change. These are the only things on my screen during play.

When the UI resolution changes is when the bugs get collected. If I continue to play, no other bugs show up.

Now it seems that during this testing though, I've found something strange.
If after #2 happens, I open a window with the keyboard (inventory, ect) everything goes back to normal size until i use the controller again.
However....

After the third time opening a window, the wierd UI size change doesn't happen and it seems to work like it should.
All of the UI stays the same size it's supposed to be. The keybinds that show (quest change, action bar buttons) show controller icons but they aren't out of proportion. I can open a window and use the mouse pad on the controller (I use a PS4 controller) and it works fine.
So ultimately, it seems as long as I open and close the inventory screen 3 times when I first log on to a character, the addon seems to work perfectly fine.

I don't know if these bugs matter then or if anyone else is able to have the addon function correctly by doing this. If you want, I'm happy to put the steps in a message on the Addon comments so people can see it and try it out.
__________________
"This one says blah blah blah processor blah blah GPU blah meow blah build a PC You'd get a lot more for your buck..... Meow"
  Reply With Quote
06/15/21, 08:30 AM   #4
Baertram
Super Moderator
 
Baertram's Avatar
WoWInterface Super Mod
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,699
Sure, at best write it to the addon comments. Ppl look there at first if they search for help.
  Reply With Quote

ESOUI » AddOns » AddOn Help/Support » Advanced Disable Controller UI

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off