Quantcast Minion don't recognize all my addons - ESOUI
Thread Tools Display Modes
04/04/14, 09:43 AM   #1
atomico
Join Date: Apr 2014
Posts: 5
Minion don't recognize all my addons

Hi, i have about 12addons all downloaded from zam minion but each time i restart minion it show me only 6addon. Why?
  Reply With Quote
04/04/14, 10:14 AM   #2
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,193
Not sure, can you list some of the AddOns Minion isn't detecting?

Can you post your C:\Users\<windows user name>\.minion\minion.xml and minion0.log?

Thanks
  Reply With Quote
04/05/14, 02:42 AM   #3
atomico
Join Date: Apr 2014
Posts: 5
Sure, here the info:
in allegate the minions file.

The list of my addons is this: http://i.imgur.com/4H1PSOd.png

and the client recognize these: http://i.imgur.com/99pgCzf.png

Hope you can fix this problem.
Attached Files
File Type: zip minion.zip (2.1 KB, 267 views)

Last edited by atomico : 04/05/14 at 02:46 AM.
  Reply With Quote
04/06/14, 08:05 AM   #4
Nyro
 
Nyro's Avatar
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Same problem here. Even after many reinstallations from the client itself, there are always some addons (always the same) that aren't detected by minion after any restart of the app.

My list :
-Esohead Markers
-Foundry Tactical Combat
-Loot Drop
-Wykkyd's Framework
-Wykkyd's Full Immersion
-Recount
-Slightly Improved Experience Bar

Last time tried just before posting (and I got a nice infinite load now...).
I'm stuck with an infinite load now, so I can't tell you more. Only that esohead markers is for sure always invisible every client (I mean minion) start. It's only visible when it's just been installed.

EDIT: my list of shown addons was similar, it was something like :
-Esohead
-Inventory grid view
-Guild or Friend
-Research assistant
-Zgoo
-zrMinimap

EDIT2: forgot to bring you the logs. ^^
There's something weird about it. I don't have only minion0.log but also a minion1.log and minion2.log.
Attached Files
File Type: zip minionNyroLogs.zip (6.7 KB, 298 views)
__________________
Having doubts ? Reboot !

Last edited by Nyro : 04/06/14 at 08:17 AM.
  Reply With Quote
04/06/14, 10:43 AM   #5
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,193
atomico & Nyro your minion.xml is a little messed up. It has 2 -3 games with the same unique id so it can't save addon information properly.

The issue was a game from the Minion game list was deleted and a new game was added. We currently have a bug when you remove game first then add a new one it will assign the new game the same unique id. We are working on a fix for this.

Best solution for you is to delete your minion.xml to reset minion. Then once more redownload the addons that are missing and it should remember them after that. When you delete minion.xml try not to remove any games, only add 1 game.

If your curious to see where the problem is:

See how these two games have the same unique-game-id?
Code:
<game addon-path="C:\Users\Atomico\Documents\Elder Scrolls Online\live\AddOns" auto-update="false" game-id="ESO" ignore="true" unique-game-id="ESO-1"/>
<game addon-path="C:\Users\Atomico\Documents\Elder Scrolls Online\liveeu\AddOns" auto-update="false" game-id="ESO" unique-game-id="ESO-1"/>
This one has 3 of the same
Code:
<game addon-path="D:\Nyro\Documents\Elder Scrolls Online\live\AddOns" auto-update="true" game-id="ESO" ignore="true" unique-game-id="ESO-1"/>
<game addon-path="C:\Boot" game-id="ESO" unique-game-id="ESO-1"/>
<game addon-path="D:\Nyro\Documents\Elder Scrolls Online\liveeu\AddOns" game-id="ESO" unique-game-id="ESO-1"/>
Hopefully we can get a fix for this bug soon but just removing the minion.xml should force Minion to reset. You'll have to download your missing addons once more but from then on it will continue to remember them.

Last edited by Dolby : 04/06/14 at 10:48 AM.
  Reply With Quote
04/06/14, 12:02 PM   #6
Hidden Fee
 
Hidden Fee's Avatar
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
Minion not recognizing all my Addons but one. They still all work fine in game though.

I haven't added any games nor touched anything to cause this. i just went to bed last night and woke up today, started minion and all i saw was one addon in my list.
Attached Files
File Type: xml minion.xml (729 Bytes, 292 views)
  Reply With Quote
04/06/14, 12:48 PM   #7
Nyro
 
Nyro's Avatar
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
@Hidden fee: they have to be installed BY minion (in case you didn't do it that way).

@Dolby: thanks for the quick response and it seems to work fine for me now.
__________________
Having doubts ? Reboot !
  Reply With Quote
04/06/14, 01:14 PM   #8
atomico
Join Date: Apr 2014
Posts: 5
i deleted the second linee from the minion.xml and this fixed it..ty
  Reply With Quote
04/06/14, 01:35 PM   #9
Hidden Fee
 
Hidden Fee's Avatar
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
Originally Posted by Nyro View Post
@Hidden fee: they have to be installed BY minion (in case you didn't do it that way).

@Dolby: thanks for the quick response and it seems to work fine for me now.
That's the only way I have ever installed my addons through minion.
  Reply With Quote
04/08/14, 12:01 AM   #10
DeathThorn
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
Hell - o

I install minion on 3 komputers and dont have any folder /.minion in my user folder file and on entire copms are not files minion.xml, where the files are? all are windows 7 x64


i still don't see all my addons in minion

Regards
DT
  Reply With Quote
04/08/14, 12:46 AM   #11
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,193
Originally Posted by DeathThorn View Post
Hell - o

I install minion on 3 komputers and dont have any folder /.minion in my user folder file and on entire copms are not files minion.xml, where the files are? all are windows 7 x64


i still don't see all my addons in minion

Regards
DT
What operating system?

Does your user folder use a non english character?

Reason its not working is because you don't have a .minion folder. Something is preventing Minion from making one.
  Reply With Quote
04/08/14, 01:34 AM   #12
DeathThorn
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
all systems are Windows 7 Home Premium x64

all have English usernames folder
  Reply With Quote
04/08/14, 09:55 AM   #13
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,193
Are you using any hard drive compression or encryption?

Under windows User Accounts and then User Account Control Settings what do you have it set at?

Thanks
  Reply With Quote
04/08/14, 06:48 PM   #14
Nothingness
 
Nothingness's Avatar
Join Date: Apr 2014
Posts: 3
I have the same problem. I have 20 addons but Minion only detects 8 of them. My OS is Windows 7 Home Premium x64 and my computer is in French.
Attached Files
File Type: zip minion.zip (2.6 KB, 224 views)

Last edited by Nothingness : 04/08/14 at 06:53 PM.
  Reply With Quote
04/08/14, 07:01 PM   #15
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,193
Originally Posted by Nothingness View Post
I have the same problem. I have 20 addons but Minion only detects 8 of them. My OS is Windows 7 Home Premium x64 and my computer is in French.
Did you download them all with Minion to start with?
Have you recently removed your minion.xml?
  Reply With Quote
04/08/14, 07:58 PM   #16
Nothingness
 
Nothingness's Avatar
Join Date: Apr 2014
Posts: 3
Originally Posted by Dolby View Post
Did you download them all with Minion to start with?
Have you recently removed your minion.xml?
I have not used Minion to download them but downloaded them directly from the website, then put them in the Addons folder. And no, I have not touched in any way Minion's files.
  Reply With Quote
04/08/14, 08:19 PM   #17
Dolby
Every day I'm shuffling
 
Dolby's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,193
Originally Posted by Nothingness View Post
I have not used Minion to download them but downloaded them directly from the website, then put them in the Addons folder. And no, I have not touched in any way Minion's files.
Ah ok that explains the issue you have (not related to the others in this thread).

Minion has some trouble detecting AddOns a future update we are working on should fix this for most. For now just install them again using Minion (its fine if they are already installed just install over them) and Minion will then keep track of them. Installing them again will not affect the addon settings as that is stored in a different folder minion does not touch.
  Reply With Quote

ESOUI » Site Forums » Minion » Minion don't recognize all my addons

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off