Quantcast
The X button one the addon info window is invisible - ESOUI
Thread Tools Display Modes
08/25/20, 12:16 PM   #1
WastedJoker
Join Date: Apr 2014
Posts: 4
The X button one the addon info window is invisible



Same happens if you look at the changelog.

Not sure when it started happening.

The area where the x button should be still works.
  Reply With Quote
08/25/20, 01:42 PM   #2
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,189
Mine is still shown, on 2 different puters.
Maybe your computer antivirus or whatever does not allow to extract textures Minion tries to use (if Minion does this for ther X texture).
Try to install Minion to another folder than standard and allow Minion's folder in your antivirus etc. (add to whitelist, add to exclusion) or try Minion 32bit even if your OS is 64bit.

Did you scale your resolution of Windows recently? Maybe it got to do with this.
  Reply With Quote
08/26/20, 09:05 PM   #3
babylon
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Minion broke this way for me today as well.


Was working yesterday, I made no changes to system since so is Minion created issue.


And just now tried okaying it with antivirus apps, and the x button is still busted.

Last edited by babylon : 08/26/20 at 09:11 PM.
  Reply With Quote
08/27/20, 04:11 AM   #4
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,189
But I understood it correctly, it's just invisible but still there and clickable?
Maybe install Minion to another folder than the standard c:\users\...\AppData\Minion

Did you recently update Windows or Java?
What Windows version are you guys using?

https://www.businessinsider.de/inter...ion/?r=US&IR=T
  Reply With Quote
08/27/20, 12:04 PM   #5
Kestrel
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Same problem here.

Started happening yesterday or day before. Had not updated windows or java. Using Windows 10. There was an update waiting for me this morning, which I ran. Still have the problem. Seems like it started happening after recent ESO patch which is kind of odd.

Last edited by Kestrel : 08/27/20 at 12:06 PM.
  Reply With Quote
08/27/20, 01:49 PM   #6
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,189
Eso and it's game files got nothing to do with Minion!
Minion only downloads addons, so even if eso would not be installed at all it would not make any difference.
  Reply With Quote
08/27/20, 06:43 PM   #7
babylon
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Originally Posted by Baertram View Post
But I understood it correctly, it's just invisible but still there and clickable?
Maybe install Minion to another folder than the standard c:\users\...\AppData\Minion

Did you recently update Windows or Java?
What Windows version are you guys using?

https://www.businessinsider.de/inter...ion/?r=US&IR=T

I'm on Windows 2004. I had made no changes at all to my system in between Minion working two days ago and Minion with invisible x button yesterday.
  Reply With Quote
08/28/20, 04:16 AM   #8
Baertram
 
Baertram's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2014
Posts: 3,189
Havent found anything online about disappearing textures in java programs so far which would relate here.
Sorry, I guess someone like one of the devs or with more Java Minion knowhow needs to have a look then, I cannot hel any further.
  Reply With Quote
08/29/20, 08:22 AM   #9
babylon
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Originally Posted by Baertram View Post
Havent found anything online about disappearing textures in java programs so far which would relate here.
Sorry, I guess someone like one of the devs or with more Java Minion knowhow needs to have a look then, I cannot hel any further.

Is there someone who can help with this floating around the forum?
  Reply With Quote
08/29/20, 09:04 AM   #10
FloorTank
Join Date: Aug 2020
Posts: 3
I just noticed this problem today as well when i was modding yesterday all the buttons were showing normally but today I noticed that all of them are blank

  Reply With Quote
08/29/20, 02:41 PM   #11
sirinsidiator
 
sirinsidiator's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,446
Considering not one of you read the sticky post and added their minion.log file, all anyone can do is guess.
Minion uses FontAwesome for those icons and they still show for me, so you probably got some antivirus update which blocks loading that font for whatever reason.
__________________
https://www.imperialtradingcompany.eu/ - My Addons - The Vault (Early updates and experimental projects) - My patreon - My blog
>siri.exe MyAddon
Does your addon work? [y/n] n
There is a typo in there.
  Reply With Quote
08/29/20, 07:52 PM   #12
FloorTank
Join Date: Aug 2020
Posts: 3
My bad here you go im using x64 Windows 10 Pro

here is the pic again its not the end of the world if the icon's wont show just mildly inconvenient also i disabled my antivirus firewall and UAC to check if the buttons came back but no luck also i dont wanna reinstall this as i was one of those people that had problems getting this to detect my ESO game it just started to work one day when i logged into it.

Attached Files
File Type: log minion.log (639.7 KB, 23 views)
File Type: xml minion.xml (8.3 KB, 19 views)

Last edited by FloorTank : 08/29/20 at 07:56 PM.
  Reply With Quote
08/29/20, 10:42 PM   #13
babylon
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Sorry...never had to post here and found this thread via a google search.


Can't add log, file size too big.


Forum does not accept .rar or .7z
  Reply With Quote
08/30/20, 01:49 AM   #14
sirinsidiator
 
sirinsidiator's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,446
The log doesn't show any obvious errors, but after some digging I found out that the version of controlsfx used by minion does not include the font file and instead loads it via the internet (later fixed by this commit). It's getting blocked by your antivirus, firewall, proxy or some other program.
If you do not know how to update the configuration of those programs to allow it again, the easiest fix is to replace the controlsfx version with one that embeds the font.

Steps to do that:
1) Go to the folder where Minion is installed and locate controlsfx-8.40.11.jar in app/lib.
2) Move or delete that file
3) Download controlsfx-8.40.13.jar from here.
4) Important: Rename it to controlsfx-8.40.11.jar (since that's the name Minion is expecting)
5) Move it to the app/lib folder

With that it should show the icons again. I haven't tested if updating the controlsfx version causes any other issues, but at least Minion was loading fine for me.
__________________
https://www.imperialtradingcompany.eu/ - My Addons - The Vault (Early updates and experimental projects) - My patreon - My blog
>siri.exe MyAddon
Does your addon work? [y/n] n
There is a typo in there.
  Reply With Quote
08/30/20, 05:16 AM   #15
FloorTank
Join Date: Aug 2020
Posts: 3
Originally Posted by sirinsidiator View Post
The log doesn't show any obvious errors, but after some digging I found out that the version of controlsfx used by minion does not include the font file and instead loads it via the internet (later fixed by this commit). It's getting blocked by your antivirus, firewall, proxy or some other program.
If you do not know how to update the configuration of those programs to allow it again, the easiest fix is to replace the controlsfx version with one that embeds the font.

Steps to do that:
1) Go to the folder where Minion is installed and locate controlsfx-8.40.11.jar in app/lib.
2) Move or delete that file
3) Download controlsfx-8.40.13.jar from here.
4) Important: Rename it to controlsfx-8.40.11.jar (since that's the name Minion is expecting)
5) Move it to the app/lib folder

With that it should show the icons again. I haven't tested if updating the controlsfx version causes any other issues, but at least Minion was loading fine for me.
Thx this worked its weird that it suddenly blocked the file as i been using Minion for few weeks and there was no update or anything.
  Reply With Quote
08/30/20, 08:55 AM   #16
babylon
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Originally Posted by sirinsidiator View Post
The log doesn't show any obvious errors, but after some digging I found out that the version of controlsfx used by minion does not include the font file and instead loads it via the internet (later fixed by this commit). It's getting blocked by your antivirus, firewall, proxy or some other program.
If you do not know how to update the configuration of those programs to allow it again, the easiest fix is to replace the controlsfx version with one that embeds the font.

Steps to do that:
1) Go to the folder where Minion is installed and locate controlsfx-8.40.11.jar in app/lib.
2) Move or delete that file
3) Download controlsfx-8.40.13.jar from here.
4) Important: Rename it to controlsfx-8.40.11.jar (since that's the name Minion is expecting)
5) Move it to the app/lib folder

With that it should show the icons again. I haven't tested if updating the controlsfx version causes any other issues, but at least Minion was loading fine for me.

Thank you, that fixed it.
  Reply With Quote
08/30/20, 09:03 AM   #17
babylon
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Originally Posted by FloorTank View Post
Thx this worked its weird that it suddenly blocked the file as i been using Minion for few weeks and there was no update or anything.

Yeah it's a mystery to me as well, if something is blocking it, could only be Windows Defender or firewall suddenly and mysteriously blocking it, because nothing was changed my end between it working then next day not working, and my other security software already gives Minion access.
  Reply With Quote
08/30/20, 09:25 AM   #18
sirinsidiator
 
sirinsidiator's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,446
Windows Defender has something called "Cloud-delivered protection", which can push security updates in the background at any time without you knowing about it. Maybe it started blocking that font file for some reason? You could try to press Win+F and report the issue in the windows feedback hub. Maybe Microsoft will fix it.
__________________
https://www.imperialtradingcompany.eu/ - My Addons - The Vault (Early updates and experimental projects) - My patreon - My blog
>siri.exe MyAddon
Does your addon work? [y/n] n
There is a typo in there.
  Reply With Quote
08/30/20, 11:54 PM   #19
AlbertVonMoosseedorf
Join Date: Mar 2020
Posts: 2
It's not a Microsoft problem it's on MacOS too

I play with MacOS Catalina and have the same issue:

  Reply With Quote
08/31/20, 02:15 AM   #20
sirinsidiator
 
sirinsidiator's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,446
Interesting. can you try if it downloads the font when you visit this link? Maybe it's blocked by an ISP and you all happen to live in the same area?
__________________
https://www.imperialtradingcompany.eu/ - My Addons - The Vault (Early updates and experimental projects) - My patreon - My blog
>siri.exe MyAddon
Does your addon work? [y/n] n
There is a typo in there.
  Reply With Quote

ESOUI » Site Forums » Minion » The X button one the addon info window is invisible

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off